Een gewaarschuwd mens telt voor twee

Oplichters proberen op steeds inginieusere manieren om ons geld afhandig te maken. Het gebeurd soms dat u een mail krijgt dat u of een erfenis of loterij heeft gewonnen en dat u via een link meer informatie kunt krijrgen over hoe u dat geld uit eindelijk kunt ontvangen.

Ook proberen oplichters u ervan te overtuigen dat zij van uw bank zijn en dat u uw gegevens moet invoeren via een bepaalde link moet invoeren. Uw bank zal u nooit om inloggegevens vragen via de mail Dus moet u nooit ingaan op dit soort mails.

Vaak staan deze mails vol spelfouten en dan moet er direct bij u een alarmbel afgaan. Een andere simpele manier om te ontdekken of de mail zou kunnen kloppen is om in dit geval  te kijken naar het e-mail adres van de afzender. Normaal zou dat na het apestaartje de naam van de bank moeten hebben. Maar vaak staat daar een naam die totaal niet lijkt op die van uw bank.

Vandaag ontvingen wij wederom een mail van “onze bank” Hierin konden wij contactloos betalen aanvragen. In de mail stonden geen spelfouten en zowaar leek de afzender toch echt afkostig te zijn van onze bank. Of toch niet? Schijnbaar hebben de oplichters opgelet want hun e-mailadres in dit geval was customer.service@abmamro.nl.

Maar dus niet afkomstig van de bank want zoals we al eerder schreven uw bank zal nooit om uw inloggegevens vragen.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.