Een echt ‘Sinterklaascadeau’ in Tjerkwerd

Ook dit jaar was het de bedoeling dat Sinterklaas samen met zijn Pieten een bezoek zou brengen aan Tjerkwerd.

Maar dit leek dit jaar even mis te gaan. Toen de kinderen zaterdagochtend 21 november even voor tien uur werden opgewarmd met Sinterklaasliedjes. Die liedjes werden gespeeld door het korps Eensgezindheid en het zingen werd beloond, althans zo leek het. Maar het enige wat in de verte te zien was waren twee Pieten op een bakfiets.

Mireille Galema van de Oranjevereniging ‘Mei inoar ien’ begon hem al een beetje te knijpen, het zou toch niet waar zijn. Het bleek dat de Pieten een oude PTT postbakfiets hadden gescoord, de Piet die voorop de postbak zat regelde de zaken dit jaar online. ‘Sinterklaas werd te oud en was telkens weg’, zo verklaarde de Piet die tegenwoordig alleen nog oog had voor pepernoot.com. Mireille wist de Pieten mee te krijgen naar ‘It Waltahûs’ waar de cadeautjes ieder moment konden worden bezorgd. Via track and trace konden de Pieten samen met de vele kinderen en hun ouders aftellen en ja, daar was de pakketbezorger al. Hij bracht wel een heel groot cadeau naar binnen, hier moesten wel de cadeautjes van de kinderen inzitten.

Maar… toen de Pieten het pak openden bleek Sinterklaas erin te zitten. Hij was de nacht ervoor in slaap gevallen toen hij aan het werk was in de inpakfabriek. Gelukkig, daar was hij dan toch. Nu werd de Sint welkom geheten en mochten verschillende kinderen even bij de Goedheiligman komen. Maar ja, waar waren nu die cadeautjes… Zouden die wel komen? Daar werd weer op de deur geklopt, de pakket bezorger, hij bracht de staf van de Sint. ‘Maar waren er dan geen cadeautjes meneer de pakketbezorger?’ Het bleek dat er nog wel een vaag pakketje in de auto stond, zonder adres, zonder gegevens van de besteller. Eens even kijken. Ja, gelukkig daar waren dan tot slot ook nog de cadeautjes.

Zo kon ieder met een hand vol pepernoten en een cadeautje weer naar huis. Sinterklaas en zijn Pieten? Die waren al lang weer onderweg naar het volgende dorp…

Via Tsjerkwert.nl

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.