Een brug te ver op de Rijkstraat

De brug die de Wipstraat en de Rijkstraat met elkaar verbindt moet, als het aan de gemeente ligt, binnenkort verdwijnen.

Dat nieuws kreeg een ondernemer aan de Rijkstraat onlangs te horen van de gemeente. De brug die vanwege de Heamielfeesten werd geplaatst en zou blijven liggen tot aan de Bolletongersdei feesten wordt volgens de verschillende ondernemers aan de Rijkstraat dagelijks gebruikt door vele mensen. En ondanks dat de gebruikers van het witte bruggetje aan beide kanten gebruik kunnen maken van andere oversteekmogelijkheden van de stadsgracht vinden de ondernemers het jammer dat het zou moeten verdwijnen. Vooral omdat het juist de bezoekers en inwoners van Bolsward zijn die veelvuldig gebruik maken van deze brug.

Vandaar dat één van die ondernemers een handtekeningenactie is begonnen om de gemeente ervan te overtuigen dat de brug moet blijven liggen. Mocht  ook vinden dat de brug moet blijven liggen, dan kunt u bij Ingrid Wijnja van Max Mannenmode  uw handtekening plaatsen.

En laat in de reacties weten wat u ervan vindt. We horen het graag.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.