Een betere plaats

Wanneer er iemand overleden is, wordt er vaak over weinig anders dan lof over diegene gesproken. Er wordt dan uitgebreid stilgestaan bij alle goede dingen die gedaan zijn.

Als troost wordt er dan daarnaastook noggesproken over het feit dat diegene nu in een betere plaats is.
Wanneer we met mensen spreken dan blijken velen te geloven dat er nog een leven is na dit leven. En verschillende mensendenken dat er een hemel is, een plaats waar alles beter is dan hier beneden, een soort van paradijs. Bij sommigen leeft het idee dat mensen, die goede dingen gedaan hebben, daar zonder problemen mogen binnengaan.

Daarbij vindt men het volstrekt logisch dat mensen zoals Hitler er niet inkomen. Impliciet neemt men daarbij aan dat er Iemand is die daarover beslist. Een soort van Rechter.
Om rechtvaardig te kunnen beslissen moet deze Rechter een duidelijk criterium hebben waarop HijZijn beslissing kan baseren. Wat velen blijken te vergeten is dat deze Rechter al vanaf het begin van de mensheid heeft laten opschrijven wat dit criterium is. Eén van de belangrijke zaken bij dit criterium is dat het binnengaan in de hemel niet verdiend kan worden door enkel goede daden. Dit zal voor velen een onaangename verrassing zijn.

Voor wie geïnteresseerd is geraakt in wat de voorwaarden zijn om binnen te mogen gaan is er natuurlijk altijd de mogelijkheid om bij gelovigen te rade te gaan. Zij zullen hier bekend mee zijn. Wellicht is het goed om op voorhand te beseffen dat als er een hemel is, dat de Rechter er dan ook zal zijn. Deze Rechter wil u graag binnenlaten en heeft er alles aan gedaan om dit mogelijk te maken, namelijk via Jezus Christus. Het is echter aan u om nog in dit leven een keuze te maken voor het leven hierna.

Gerke Boersma
Petra gemeente Bolsward
Wilt u reageren, dan kan dat via de e-mail

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.