Een aangepast Heamiel Festival

Het traditionele Bolswarder Heamiel Festival gaat door, maar wel aangepast aan de huidige tijden. Het thema van deze 69ste editie van ‘de kroon op juni’ is dan ook ‘Heamiel, mar dan oars’. Maar ook een aangepast programma mag de pret niet drukken. Op 27 mei maakte de organisatie het programma bekend. Het wordt een feestje voor jong en oud dat zich gedeeltelijk online afspeelt.

Vlaggen uit

Als vanouds begint Heamiel op 23 juni met het uithangen van de vlaggen in het centrum van Bolsward om zo de feestelijke sfeer te creëren. Wil je ook een vlag uithangen maar heb je er geen of ben je ‘m kwijt? Dan kun je hem voor €12,50 bestellen zodat hij ook bij jou fier wappert in de wind op 23 juni. Uiteraard worden er ook dit jaar op vrijdag ijsjes uitgedeeld op de basisscholen en worden op zaterdag de ouderen van it Heechhout, it Meniste Skil, Bloemkamp, Huylckenstein en Blauwpoort state getrakteerd op oranjekoek.

Een geschiedenislesje

Het hele festival kun je je verdiepen in de geschiedenis van Bolsward door de QR-code tocht te wandelen. Met je mobieltje bij de hand ga je op pad en scan je de QR-codes vanaf het startpunt op het Broereplein. Voor deze fascinerende reis door de geschiedenis hoef je je niet in te schrijven en ook niets te betalen. Hou jij niet zo van de benenwagen maar wel van echte wagens? Geef je dan op voor de autopuzzeltocht op zaterdag 26 juni en check je kennis over de historie van Bolsward. Voor €7,50 per auto krijg je versnaperingen voor de twee uur durende tocht en leuke verrassingen onderweg. Aanmelden (voor 19 juni) en kijken hoe je leuke prijzen in de wacht kunt slepen doe je hier.

Voor architecten in de dop

In samenwerking met Sikma warenhuis wordt er een leuke Lego Duplo Masters Kids competitie georganiseerd. Laat je fantasie de vrije loop en droom weg bij de gedachte aan jouw eigen onbewoonde eiland in de oceaan! Woon je daar in een prachtige palmboomhut inclusief jacuzzi? Of heb jij daar hele andere ideeën over? Gooi al je creativiteit in de strijd en bouw jouw ultieme eiland met Lego of Duplo, maak er een foto of filmpje van en stuur dat naar lego@heamiel.nl om kans te maken op geweldige prijzen en natuurlijk een plekje voor jouw droomeiland in de etalage van Sikma.

Tik-Tok Challenge

Mobiliseer al je vrienden en vriendinnen voor deze vette Tik-Tok Challenge en toon je signature dancemoves om uit te beelden hoe jullie ultieme vakantiedag eruit ziet. Tag @Heamiel.tiktokchallenge en wie weet gaan jullie er met zo’n veel te schattig prijspakket van MostCutest.nl vandoor.

Een nat pak, of niet?

Ben jij tussen de 8 en 14 jaar en wil je wel eens testen hoe goed jouw evenwichtsgevoel nou eigenlijk is? Kom dan vrijdagmiddag tussen half drie en vijf langs bij het Heechhoutpad om kennis te maken met de populaire sport Suppen (stand up paddeling) waarbij je rechtop op een board staat terwijl je met een peddel vooruit probeert te komen. Heb jij het evenwichtsgevoel van een koorddanser? Of ga jij met een grote plons te water?

Lekker in beweging op zaterdagochtend

Vanaf half tien tot half 1 nodigen wij kinderen van 8 t/m 13 jaar uit voor diverse sport- en spelactiviteiten op Kaatsveld ’t Oordje bij de kantine van de kaatsvereniging. Je mag hier gratis deelnemen aan toffe sporten als boogschieten en raften, kunt je helemaal uitleven in een potje bubbelbal of spelen dat je aangespoeld bent op een eiland en een vlot moet bouwen om er weer vanaf te komen! Vergeet niet om je aan te melden en lees hier even verder voor belangrijke informatie.

En het feest gaat (online) door

De voetjes van de vloer in je eigen woonkamer of achtertuin kan met de setlist van de Night of the Heamiel-band en de tunes van DJ Dan Daniels op vrijdagavond, die je kunt bekijken en beluisteren via de website van Heamiel. Maar voor dat zover is kun je eerst met het hele gezin kijken naar ‘The Masked Oliekoek’. Wie van jullie raadt welke bekende Bolswarder er achter het masker zit?
Net als vorig jaar worden ook de bingoballen weer van zolder gehaald voor een onvervalste en hilarische online bingoavond met prestator Theun Plantinga, ballendame Mireille en Dj Dan Daniels. Wil jij een volle kaart? Dan is het wel handig als je tickets haalt zodra dat kan. Houd de Heamiel website hiervoor in de gaten.

Heamiel is van woensdag 23 juni t/m zaterdag 26 juni in Bolsward.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.