Eddy Zoëy reikt ‘Vette Foodfight’ prijzen uit op het Marne College in Bolsward

Gezonde hap in de schoolkantine, willen de leerlingen dat wel? Jazeker, zo bleek uit de online Facebook-game ‘Vette Foodfight’ die het Voedingscentrum lanceerde.

Leerlingen van het Marne College in Bolsward haalden de hoogste score. Eddy Zoëy gaat bij hen langs op dinsdag 20 mei met een prijs en om te kijken hoe het op de school ervoor staat.

Maar liefst 139 leerlingen van het Marne College deden mee aan het online spel en lieten zo zien dat ze een gezonde schoolkantine willen. Eddy Zoëy gaat op 20 mei langs om een paar van de topscoorders te vragen waarom ze dat zo belangrijk vinden en hij zal de schoolleiding vragen wat hun plannen zijn.

Over de Vette Foodfight

Onderzoek laat zien dat jongeren gezondheid wel belangrijk vinden, maar er niet steeds mee bezig (willen) zijn. Ze willen dat het gewoon goed geregeld is. Op de barricaden? Nee, daar zullen ze niet gauw opgaan. Ze uiten zich eerder op social media. Vandaar ook dat het Voedingscentrum deze petitie op Facebook startte. Door Eddy Zoëy te bekogelen met snacks lieten leerlingen zien dat ze hun buik vol hadden van ongezond eten.

Over de Gezonde Schoolkantine

De Gezonde Schoolkantine is een initiatief van het Voedingscentrum, met als doel een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. In 2015 wil de Tweede Kamer dat alle schoolkantines gezond zijn. Een gezonde schoolkantine bestaat voor minimaal 75% uit lekkere en gezonde producten uit de Schijf van Vijf (zoals fruit, broodjes, salades) en maximaal 25% extra’s (snoep, snacks, koek). Scholen kunnen zelf de Schoolkantine Brigade inschakelen voor gratis advies op maat. Kijk voor meer informatie op www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine.

 

(foto via Eddy Zoey’s website)

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.