Ecologisch bermbeheer langs wandelroute Sint Odulphuspad

Stichting Lytse Marren wil langs het 260 km lange Sint Odulpus wandelpad ecologisch bermbeheer. Zo kunnen kruidenrijke graslanden in Zuidwest-Friesland met elkaar verbonden worden.

© www.wur.nl

 

Volgens onderzoek van Marieke Bekkema van de Vrije Universiteit Amsterdam blijkt dat graslanden met biodiversiteit zich manifesteren als eilandjes, zonder enige vorm van verbinding.

De stichting denkt dat ecologische bermen en bijenlinten die kruidenrijke graslanden met elkaar kunnen verbinden. Op die manier kunnen bijen, vlinders en andere insecten zich gemakkelijker verspreiden.

Het wandelpad gaat langs bijna alle natuurgebieden in de regio.

De stichting heeft de gemeenten Súdwest-Fryslân en De Fryske marren nodig, aangezien zij over een groot deel van het bermbeheer gaan. De stichting roept de gemeenten dan ook op om te helpen door minder vaak de berm te maaien. Hierdoor ontstaat meer biodiversiteit.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.