€127,5 miljoen voor een circulair, groener en digitaal Noord-Nederland

De Europese Commissie heeft het programma van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) voor Noord-Nederland goedgekeurd. Voor de komende zeven jaar is er €127,5 miljoen beschikbaar voor Noord-Nederland.

De Europese Commissie stelt vanuit het EFRO een bedrag van €108 miljoen beschikbaar. Het Rijk voegt hier €19,5 miljoen aan cofinanciering aan toe. Om deze middelen daadwerkelijk te kunnen besteden, was een goedgekeurd programma nodig dat voldoet aan de eisen die de Europese Commissie hieraan stelt.

Gedeputeerde Friso Douwstra: “De goedkeuring van de Europese Commissie is een grote stimulans voor ondernemers, kennisinstellingen, overheden en maatschappelijke organisaties die met elkaar willen samenwerken aan innovatieve projecten. De stip op de horizon is een circulair, gelukkig en inclusief Noord-Nederland.”

Ondernemer Jaap Boer is al enthousiast: “Ik bouw al 35 jaar speciale machines en heb veel kennis en ervaring te bieden. Maar door samen te werken in een kunststofrecycling-project leer ik weer van andere bedrijven. Ik wens Noord-Nederland veel startups en mooie transities. We hebben veel te bieden!”

De eerste subsidies kunnen in het derde kwartaal van dit jaar aangevraagd worden bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.