E-mail backuppen

Wanneer wij voor een klant opnieuw Windows installeren, gebeurt het vaak dat wij de aanwezige data moeten backuppen om deze daarna in de opnieuw geïnstalleerde Windowsomgeving terug te zetten. Omdat het naar ons idee riskant is te wachten met backuppen tot Windows opnieuw geïnstalleerd moet worden laten we zien hoe je kunt backuppen. In de praktijk blijkt dat de meesten wel weten hoe ze persoonlijke bestanden en foto’s kunnen backuppen (kopiëren naar een externe harde schijf of usb-stick), maar het backuppen van e-mail geeft vaak problemen. Daarom zullen we ons beperken tot het backuppen van e-mail.

Met MailStore Home kun je uitstekend backups te maken van al je mail. Je kunt de mail uit je webmail-accounts (Hotmail, Gmail etc.) downloaden en opslaan, backups maken van de berichten in mailprogramma’s als Outlook, Windows Mail en Thunderbird en deze zelfs terugzetten in een ander e-mailprogramma. Het is dus mogelijk om e-mails van bijvoorbeeld Windows Mail te exporteren naar Microsoft Outlook of Thunderbird of andersom. Voor het gebruik van MailStore Home verwijzen wij u graag naar dit artikel van SeniorWeb.

Tim Dondorp
pchulpFriesland

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.