Duurzaam, hip en voordelig; zoek naar pareltjes bij deze kringloopwinkels

2020 was een vreemd jaar voor iedereen, maar voor de kringloopwinkels was het zeker een bewogen jaar. Waar eerst de magazijnen volledig overspoeld werden door spullen nadat heel Nederland massaal aan het opruimen sloeg tijdens de lockdown, moesten de winkels daarna voor vijf weken de deuren sluiten. Inmiddels zijn die deuren alweer een tijdje geopend en maken mensen weer met veel plezier gebruik van de mogelijkheid om voor een paar centen iets leuks op de kop te tikken. Je hoeft tegenwoordig ook niet meer bang te zijn dat je dan als een arme sloeber wordt gezien. Kringloophoppen is juist hip!

Een nieuwe outfit voor een klein prijsje

De vintage kledingwinkeltjes schieten als paddenstoelen de grond uit, zowel online als offline. De populariteit van fast fashion en goedkope mode van grote ketens als H&M en Primark neemt langzaam af en veel mensen kiezen liever voor tweedehands of vintage omdat het duurzaam en eigenzinnig is. En het is ook wel heel leuk om de kringloopwinkels af te gaan en tussen de rekken te sneupen in de hoop dat jij nou net vindt waar je naar op zoek bent. Bij de drukbezochte Estafettewinkels in Harlingen, Sint Annaparochie en Franeker kun je heerlijk langs de vele rekken met kleding slenteren en wie weet doe jij wel een mooie vintage vondst! Hoe dan ook ga je naar huis met een goed gevoel omdat je kleding een tweede leven hebt gegeven en dus een duurzame keuze hebt gemaakt, die ook nog eens gunstig is voor je eigen bankrekening.

Lekker boeken stapelen

Als er iemand blij wordt van een dagje kringloopshoppen, dan is het wel de echte boekenworm. Waar je in de boekhandel toch al gauw tussen de 10 en 25 euro neerlegt voor een boek, heb je in de kringloop voor een paar euro zo een hele stapel. Laat je vinger langs de vele titels glijden en neem vooral een grote (milieuvriendelijke) tas mee om je ‘nieuwe’ boeken in mee te nemen. De meeste kringloopwinkels hebben een behoorlijk aanbod als het om boeken gaat, maar met name de kringloopwinkel in Steenwijk heeft een enorme boekenafdeling, die continue wordt aangevuld met nieuwe titels in alle mogelijke categorieën. Sneupen maakt natuurlijk hongerig, dus dan zijn de heerlijke geuren die uit de keuken van het restaurantje komen helemaal erg aanlokkelijk. Na een lekker kopje soep kun je er weer helemaal tegenaan. Of misschien ben je nog niet uit geshopt? Plan dan ook eens een bezoekje aan het ecologisch kringloopcentrum in Lemmer; De Kuubskist. Deze kringloop is opvallend ruim en overzichtelijk opgezet. De gezellige en handig geplaatste tafels nodigen uit om gelijk even neer te ploffen om vast een stukje te lezen of te bladeren.

Retro speelgoed is in

Zit er een verjaardag aan te komen, of ben je op zoek naar een origineel kraamcadeautje? Daarvoor hoef je echt niet per se naar de speelgoedwinkel. Sterker nog, veel ouders worden veel blijer van retro houten speelgoed dan van dat hysterische plastic spul met allerlei toeters, bellen en vooral lawaai. In de kringloop is retro speelgoed dan ook zeer gewild, en het is wel geluk hebben of goed speuren om tussen al het tweedehands speelgoed iets moois te vinden. Een kringloop waar regelmatig mooi speelgoed te vinden is, vind je in Noordwolde. De Veurdele heeft een hoek ingericht speciaal voor kinderspeelgoed. Het aanbod is niet enorm, maar er zit wel veel leuks tussen. Van mooie kinderboeken en houten puzzels tot kinderfietsen.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.