Duo-concert Lord’s Moor Singers en Eljakim   

Op zaterdag 29 oktober geeft vocaal ensemble Eljakim uit Bolsward samen met gospelkoor Lord’s Moor Singers uit Heerenveen  een concert in de Gasthuiskerk in Bolsward. Beide koren staan onder leiding van dirigent Erwin de Ruijter uit Bolsward. Zocht Eljakim eerder samenwerking  met andere koren van Erwin de Ruijter, ditmaal met gospelkoor Lord’s Moor Singers. Dit gospelkoor staat sinds mei 2014 onder zijn leiding. Het concert begint om 19:30 uur en de toegang is gratis.

Het belooft een gevarieerde avond te worden met diverse muziekstijlen, zo zal Eljakim beginnen met prachtige polyfonische muziek van o.a. Thomas Tallis en Byrd afgewisseld met meer klassieke werken. Na de pauze zal Eljakim laten horen dat ze ook in de lichtere muziek haar mannetje staat en zelfs de jazz wordt niet overgeslagen.

Ook de Lord’s Moor Singers brengen deze avond een zeer afwisselend programma met pakkende gospelsongs. Het koor Lord’s Moor Singers werd in maart 1971 opgericht en heeft een uitstekende reputatie opgebouwd. Met hun wijze van  programmering  heeft het koor zich tot op de dag van vandaag altijd duidelijk weten te onderscheiden. Het repertoire bestaat uit een mix van stijlen: praise-rock, black gospel, a-capella, gevoelige ballads, van ingetogen tot pompeus. Het koor gaat geen enkele uitdaging uit de weg.

Het koor brengt nog altijd haar eigen Nederlandstalige themaprogramma’s. Sinds 2008 wordt het programma “Ga, zoek en vind…” uitgevoerd en er zijn intussen plannen voor een nieuw, eigentijds project. Voor iedere koor en muziekliefhebber een aanrader om deze avond te bezoeken.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.