Duizenden juichen “de Reus” door Bolsward

Enkele duizenden toeschouwers hebben zondagmorgen ultrazwemmer Maarten van der Weijden met luid applaus en gejuich onthaald. 

Maarten kwam later dan verwacht door Bolsward vanwege een rustperiode van enkele uren vlak voor Workum. Hij zat er op dat moment mentaal behoorlijk doorheen maar wist, mede door mentale ondersteuning van zijn vrouw Daisy, de kracht te vinden het water weer in te gaan.

Pizza

Vlak voor Bolsward bleek Maarten honger te krijgen en werd via Facebook opgeroepen om een pizza Fungi en die kwam er ook. Vanaf meerdere kanten werden pizza’s aangereikt die Maarten zich goed liet smaken.

De binnenkomst in Bolsward was behoorlijk emotioneel, naast het vele gejuich waren er ook veel tranen bij omstanders die door de actie van Maarten diep geraakt werden.

Naast de stempel kreeg Maarten ook de cheque overhandigd van de opbrengst van de zwemmers die ee hadden gezwommen. Dat was €63.036,70, een bedrag wat zal gaan naar onderzoeksmethoden voor inwendige bestraling bij prostaatkanker.

Podium

Lisanne Spaander en Sander de Hosson Foto Wilfred de Bruijn

Voordat Maarten Bolsward binnenkwam traden Lisanne Spaander en Sander de Hosson op. Lisanne is singer songwriter en heeft als kind zelf kanker gehad en genezen. Ze zong twee zelfgeschreven liedjes die bij het publiek veel indruk achterlieten. Longarts Sander de Hosson maakte veel indruk met het voorlezen van een column over zijn werk als longarts. Hij is groot voorstander om de palliatieve zorg aan patiënten voorop de stellen. (Deze column kunt u hier lezen)

 

Meer foto’s van de doorkomst in Bolsward door Tonnie Siemonsma

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.