Duizenden hardlopers rennen over de Afsluitdijk

In de nacht van 3 op 4 september zullen ruim 7.500 hardlopers starten op de Afsluitdijk voor de Afsluitdijkrun.

Dit unieke en eenmalige evenement wordt georganiseerd in het kader van project Icoon Afsluitdijk en de steun aan Spieren voor Spieren en de Trombosestichting. Rijkswaterstaat heeft daarom eenmalig toestemming gegeven tot het afsluiten van de Afsluitdijk tussen 01.00 en 12.00 uur op zondag 4 september.

Er zijn drie afstanden waar de deelnemers aan mee kunnen doen en zij starten vanaf 04.00 uur vanuit Den Oever, Breezanddijk of vanaf het 8 km punt. Op dit moment doen de meeste deelnemers mee aan de Hele Afsluitdijk en zijn er nog een aantal startbewijzen beschikbaar.

Deelnemers en bezoekers kunnen al in Bolsward parkeren bij het industrieterrein De Marne en stappen vervolgens op de pendelbus richting het finishterrein in Zurich. De pendelbussen vertrekken vanaf de Oude Rijksweg. Op vertoon van het startbewijs of een fanticket kunnen mensen gebruik maken van deze bussen.

Meer informatie vindt u hier

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.