Drumtalenten in Nijland

Nijland – Sinds de opening van Brede School De Earste Trimen in Nijland, in april 2016, zijn er al verschillende naschoolse activiteiten aangeboden. Dit valt onder het kader van “Talent school Talent”. De kinderen krijgen les in paarden verzorgen, tekenen, kaatsen, voetbal, EHBO, Frysk dammen en drummen.

Het drummen / slagwerkles wordt aangeboden in samenwerking met Jan Bons van Le Bon Beat. Normaal gesproken richt Jan Bons zich op de iets oudere kinderen, maar op De Earste Trimen biedt hij het aan aan de kinderen uit de groepen 1 t/m 4. Hij gaat hierin creatief te werk met de instrumenten. Zo past hij naast trommels en djembé’s bijvoorbeeld ook emmers toe, waarop de kinderen leren drummen. De kinderen vinden het geweldig en kunnen bijna niet wachten tot de volgende les.

Dat het na schooltijd is, is voor hen geen probleem. Er hebben zich ongeveer 20 jonge kinderen opgegeven om wekelijks hun muzikale talenten te verbeteren. En de ouders genieten als ze even komen kijken….

Op de foto ziet u een drumles van Jan Bons.

Via Groot Sneek

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.