Drukte pinksterweekend barst los

De stad hangt weer vol met gele vlaggen, vrijwilligers zijn vandaag begonnen alle lege vlaggenmasthouders te vullen met de gele 11 stedenvlag. Bolsward maakt zich op voor een druk pinksterweekend. 

Want naast het fietsen op maandag, zullen zondag zo’n 100 steppers hun 11 steden gaan beginnen en staat zaterdag de stad op zijn kop door een shantykoren festival, is er de mini 11 stedentocht en is er ’s  avonds in de broerekerk een Sing inn georganiseerd door de raad van kerken.. Daarnaast komen vandaag al de eerste campinggasten op het sportterrein wat extra drukte en gezelligheid met zich meebrengt. Gert Jan Jorna maakte vanmorgen deze foto tijdens het ophangen van de vlaggen.

De webcam zal pas vanaf maandag actief zijn. Tot die tijd zijn er wel zo nu en dan test uitzendingen. Maandag zal vanaf ca. 5 uur de camera online komen. Na de start zal de camera van locatie veranderen om de tussen doorkomst te filmen. Omstreeks 15 uur zal de camera wederom verplaatst worden naar de Gysbert Japixclaan voor de finish.

Tractor 11 steden

Naast alle 11 stedentochten die vanuit Bolsward starten en die de afgelopen dagen Bolsward passeerden, was vandaag nog eentje. De stad hing tussen 16 en 17 uur vol met de walmen van oude tractoren. Het stampende geluid van de oude motoren klonk indrukwekkend genoeg om er ruimte voor te maken. De tractoren gaan in verschillende groepen de 11 steden langs.  Het lint van tractoren zou anders te groot worden en teveel verkeershinder veroorzaken. (foto: Gert jan Jorna)

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.