Drukte op Fries ijs verwacht

Ondanks dat de Elfstedentocht vooralsnog niet doorgaat wordt aankomend weekend topdrukte verwacht op het Friese ijs om het populaire Friese rondje te gaan schaatsen.

Op donderdag waren er al enkele tientallen schaatsers die de 200 km lange ronde schaatsten, vrijdag waren het er al enkele honderden.De verwachting is dat het zaterdag wel eens om enkele duizenden kan gaan. Een aantal daarvan start dan vanuit Bolsward en niet vanaf de Zwette in Leeuwarden. Zaterdag belooft nog een geweldige schaatsdag te worden, zondag valt de dooi in en zal het een stuk minder aantrekkelijk zijn om de schaats-Elfstedentocht te gaan rijden. Ben van der Burg schaatst de Elfstedentocht met een webcam. Volg hem via deze website.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.