Drukte bij ploegenpresentatie Enecotour (video)

Het was zondagmiddag druk bij de ploegenpresentatie van de deelnemende ploegen aan de Enecotour.

In sloepen werden de deelnemers vanaf Plein 1455 naar het centrum gebracht waar hen een waar heldenontvangst stond te wachten.

Nadat de bootjes bij het stadhuis één voor één waren aangemeerd, liepen de renners vanaf het stadhuis naar het podium om voorgesteld te worden aan het publiek. Handtekeningenjagers probeerden uit alle macht een handtekening of selfie te scoren. Vooral Tom Dumoulin was favoriet bij het publiek.

Stephan Rekker liet weten vooral trots te zijn op de vele vrijwilligers die deze dag druk bezig waren om de het feest in goede banen te leiden.Durk Stoker, wethouder sportzaken, keek ook tevreden terug op de ploegenpresentatie. Stoker:”Deze ploegenpresentatie wordt over de gehele wereld bekeken door wielerliefhebbers en daarmee zet Bolsward zich geweldig op de kaart, dat moeten we niet onderschatten”.


Morgen wordt de 1ste etappe van de Eneco Tour 2016 over 184.7 km verreden. Deze start om 12:15 uur vanaf Plein 1455 in Bolsward. Om ongeveer 15.30 komt het peloton weer langs Bolsward over de Ugolaan. Ze hebben er dan al 150 km op zitten. Rond 15.50 uur is de tweede finish passage op de zijweg de Marne. Rond 16.15 is de derde finish passage langs de Marne. De verwachting is dat het peloton om ongeveer 16.40 over de finish gaat.

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.