Drukte bij de start van de Stepppers

161 steppers vertrokken in de nacht van zaterdag op zondag voor de Stepelfstedentocht. Ze werden door een grote menigte toeschouwers uitgeleide gedaan.

Onder de deelnemers zit ook zanger Syb van der Ploeg. Naast zingen is Syb ook een groot sportman. Hij zal in juni meedoen aan de Alp d’HuZes actie voor het KWF en dat is ook de reden dat hij deze tocht meedoet. Ook nu probeert hij geld in te zamelen voor het KWF. Maar ondanks de prachtige omstandigheden was er direct buiten Bolsward al pech voor een stepper met de eerste lekke band. En ook in de buurt van Arum was er al een lekke band voor een andere deelnemer. Met behulp van een reservestep, die de pechvogel dan krijgt, kan de groep gewoon door blijven rijden en wordt de band in de tussentijd geplakt.

Deze nacht steppen de deelnemers de noordelijke lus. Tot Dokkum gaat dat gezamenlijk en vanaf Dokkum mag men op eigen tempo verder. Er zijn dan nog wel twee tijdscontroles. In Bolsward en Oudemirdum. De eerste steppers worden tussen 16.00 en 16.20 uur terug verwacht op de Bargefenne.

Voor het geval u niet bij de start aanwezig was, hieronder de ruwe beelden.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.