Drukke week voor “Kletterdei”en Pinksteren

Het worden nog drukke dagen in de voorbereidingen op het openingsfeest voor de ingebruikname van de  elf fonteinen, het feest wat voor het grootste deel in Bolsward plaats zal vinden.

©Petra Kroon

Het Broereplein zal de komende dagen worden ingericht voor Kletterdei. Dit betekent dat de kuil voor de pompkelder tijdelijk gedicht zal worden en dat het plein verder wordt bestraten.

Vrijdagmiddag zullen alle fonteinen één voor één in werking worden gesteld waarna de verschillende fonteincommissies, kunstenaars en andere genodigden naar Bolsward zullen komen, waaronder Ingrid van Engelshoven, Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Omrop Fryslân zal dit gebeuren rechtstreeks via televisie verslaan.

Na het Pinksterweekend zal, zodra de archeologen het groene licht geven het plein verder worden heringericht. De verwachting is dat dit voor de bouwvak klaar zal zijn.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.