Drukke donderdag ondanks niet doorgaan jaarmarkt

Het was voor veel mensen een teleurstelling dat de jaarmarkt op deze Bolletongersdei niet door kon gaan vanwege de harde wind maar ondanks dat was het redelijk druk in het centrum van Bolsward.

Natuurlijk was het niet de drukte van een jaarmarkt maar vele shoppers hadden zich ingesteld op een gezellige marktdag en trokken toch het centrum van Bolsward in om te winkelen. Ook de stadsbeiaardier was naar Bolsward gekomen en zorgde voor een stukje traditioneel beiaardgeschal door de stad.

Voor een aantal winkeliers was het niet doorgaan uiteraard een kleine strop omdat er extra levensmiddelen waren ingekocht die nu noodgedwongen in de koeling bleven liggen. Overigens kon de echte fan zijn broodje beenham bij de slager gewoon komen halen.

De kalverenkeuring kon door de storm niet doorgaan op het plein van de Remise en werd daarom verplaatst. De Bolswarders moesten daarom voor de geur van spiritus vermengd naar de rijhal van de Hanzeruiters.

Foto: Maarten Offinga

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.