Drukbezochte Bolletongersdei jaarmarkt (video)

Het weer was perfect en dat zorgde ervoor dat het al snel druk was bij de vele kraampjes op de jaarmarkt in het centrum. 

Ook de agrarische markt bleek een goed initiatief want de verschillende machines en dieren zorgden ook voor drukte op de “koemerk”. De marktkooplui waren tevreden over de handel en de kopers over de aangeschafte producten.  Ook de verschillende eetkraampjes hadden geen klagen.

De markt werd om 9.00 uur officieel geopend door wethouder Offinga, hij mocht kealle boarne met het jongvee van maatschap Kroondijk uit Hichtum.

 

Vlag

Dit jaar hing er vanuit het stadhuis geen vlag, de trap naar de plek om de vlag op te hangen is arbotechnisch afgekeurd en daarom hing voor het stadhuis en aan het stadhuis de Bolswarder vlag. Er wordt aan gewerkt om de rap arbotechnisch in orde te maken zodat bij een volgend Bolswarder feest een Bolswarder vlag kan wapperen. Op de Martinikerk wappert zoals gebruikelijk de Friese vlag, die keus is gemaakt omdat Bolletongersdei een feest is voor “stad en ommelanden”.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.