Druk bezochte inloopavond toekomst stadhuis

Tijdens een drukbezochte inloopavond werden dinsdag de plannen gepresenteerd die de gemeente Súdwest-Fryslân heeft voor het stadhuis van Bolsward.

Zo zal er de komende jaren een slordige 3,7 miljoen euro geïnvesteerd gaan worden in het oude en één van de mooiste stadhuizen van Nederland.

De bibliotheek krijgt een plek op de begane grond van het oude stadhuis, het Titus Brandsma en het Gysbert Japicx museum verhuizen naar de eerste verdieping van het stadhuis. De oudheidskamer blijft daar waar hij zit en zal samen met de museums voor een groot aantal bezoekers kunnen zorgen voor het bijna 400 jaar oude gebouw.  Aan de Raadhuisplein kant wordt een soort van atrium gebouwd en hier zal ook de ingang gaan komen. Ook zal er gekeken worden naar een horeca gelegenheid. De bedoeling is dat de plannen in 2017 zijn uitgevoerd en dat daarmee het oude stadhuis weer volop zal bruisen. 

De ruimte die nu nog door het jongerenwerk gebruikt wordt zal komen te vervallen. Samen met het jongerenwerk zal gekeken worden naar een nieuwe locatie voor hen.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.