Druk bezochte inloopavond Platform Bolsward

Zo’n 200 Bolswarders lieten zich donderdagavond in de voormalige Rabobank aan het Skilwyk informeren over een aantal zaken die de komende tijd in Bolsward zullen gaan spelen.

Na ontvangst met koffie werd er kort iets verteld over een nieuw evenement Tsjillen in de Sloep wat tijdens de Pinksterdagen wordt georganiseerd en vertelde een medewerker van de Fryske akademy iets over de plannen van het boek over de zuivelschool wat er gaat komen.

Daarna werd de groep in tweeën verdeeld en ging een groep mee naar de Doopsgezinde kerk voor de uitleg van de plannen van zorggroep Patyna en woningcorporatie Elkien die zij hebben met het oude Rabobank gebouw en kreeg de andere groep uitleg over de plannen met het stadhuis van Bolsward.

Gemeentelijk archiefcentrum

©Adema Architecten

In het voormalige bankgebouw vertelde Silvester Adema van Adema architecten uit Dokkum over hun ontwerp voor het nieuwe stadhuis van Bolsward. In en om het stadhuis zullen naast de gezamenlijke musea van Bolsward en de bibliotheek, ook het gemeentelijk archief een plaats krijgen. Om het archief  van de vroegere gemeenten Bolsward, Nijefurd, Sneek, Wûnseradiel en Wymbritseradiel een plek te geven is het noodzakelijk dat er aan de Wipstraat, de Kerkstraat en het Raadhuisplein gebouwd gaat worden.

Lees ook: Plannen nieubouw rondom stadhuis Bolsward gepresenteerd

Voormalig bankgebouw worden zorgwoningen 

Een andere presentatie tijdens de inloopavond waren de plannen van Woningcorporatie Elkien en zorggroep Patyna die zij hebben met het voormalige Rabobankgebouw. Hun plan bestaat uit sloop van het oude pand en de nieuwbouw van 24 zorgwoningen op die locatie.

Sofia Krol, strategisch relatie-manager bij Elkien gaf aan dat Bolsward een focuskern is en er hierdoor er geïnvesteerd mag worden voor de toekomst. En omdat de vergrijzing toeneemt en er sprake is van een krimp in de bevolkingsgroei speelt Elkien in op de toekomst door samen met Patyna dit plan op te zetten. De groei in de vergrijzing zal volgens Elkien nog tot 2040 toenemen en daarna afvlakken.

Lees ook: Voormalig Rabobankgebouwen worden zorgwoningen

Naast deze twee presentaties konden de Bolswarders zich ook laten informeren en hun ideeën aangeven over de herinrichting van de binnenstad, de stadsfontein op het Broereplein,  Energiecooperatie DEBo en het boek over de oude “Suvelskool”.

Stadsbelang Bolsward kijkt met een tevreden gevoel op deze inloopavond waarbij de actieve rol van de Bolswarders op prijs werd gesteld.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.