Draaginsigne Nobelprijs VN-militairen uitgereikt

Vandaag reikt burgemeester Apotheker het draaginsigne Nobelprijs VN-militairen met toebehoren uit aan 19 veteranen uit de gemeente Súdwest-Fryslân.

Als erkenning voor de ruim 9.000 Nederlandse veteranen die hebben deelgenomen aan één van de acht internationale vredesmissies van de Verenigde Naties heeft de minister van Defensie besloten het draaginsigne ‘Nobelprijs VN-militairen’ in te stellen. 

Internationale vredesmissies tot 1988

In de jaren tot 1988 heeft Nederland deelgenomen aan acht van die VN-vredesmissies: Libanon (UNOGIL en UNIFIL), Egypte (UNEF-1), Westelijk Nieuw-Guinea/West-Irian (UNTEA), Congo (UNOC), Yemen (UNYOM), India/Pakistan (UNIPOM) en Syrië/Jordanië, Israël/Palestina, Syrië, Jordanië, Egypte, Libanon (UNTSO).

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.