Dorpskrant Diggelfjoer Wommels wint prijs ‘Het beste Friestalige redactiestuk van 2021’

Een interview met zwemkampioen Liesette Bruinsma is het beste Friestalige redactiestuk van de dorps-, wijk- en stadskranten van de gemeente Súdwest-Fryslân in het afgelopen jaar. Het interview is geschreven door redactielid Rozemarijn Strubbe van dorpskrant Diggelfjoer Wommels. Het stuk is gekozen uit twintig inzendingen.

De eerste prijs, een cheque met een bedrag van 300 euro, werd vandaag uitgereikt door wethouder Mirjam Bakker. De tweede prijs (200 euro) was voor het verhaal ‘Tippelje op ‘e brêge’, geschreven door Watse Zeinstra, redactielid bij Diggelfjoer De Fjouwer Doarpen en het stuk ‘Skaad’, geschreven door Geart Bos van De Doarpsomropper uit Scharnegoutum, won de derde prijs (100 euro).

Het is de zesde keer dat de gemeente Súdwest-Fryslân de prijsvraag voor het beste Friese redactiestuk in de dorps-, wijk- en stadskranten organiseerde. Wethouder Mirjam bakker: “Prachtich dat der it ôfrûne jier wer mear Frysktalige teksten ynstjoerd binne as ferline jier. Wat is it moai dat al dy redaksjeleden yn harren memmetaal skriuwe; sy binne wiere ambassadeurs foar it Frysk!”

De jury beoordeelde de inzendingen op leesbaarheid, actualiteit, maar ook creativiteit en natuurlijk het gebruik van de Friese taal. Juryvoorzitter Douwe Blom: “As sjuery sjogge we de oandacht foar it Frysk by alle stikken werom. It lit sjen dat de Fryske taal libbet. De priiswinners ha dan ek sjen litten dat je mear kwaliteiten ha moatte dan allinne goed Frysk skriuwe kinne.” Naast Blom, die raadslid is voor de FNP in Súdwest-Fryslân, bestond de jury uit Jantine Weidenaar, journalist bij Omrop Fryslân, en Fries schrijver Thys Wadman.

Bron: gemeente Súdwest-Fryslân

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.