Dorpsbelang Witmarsum wil uitstel besluit Asielzoekerscemtrum

In een brief aan de raadsleden en het college van burgemeester en wethouders vraagt dorpsbelang Witmarsum om het voorstel, een tijdelijk azc te openen voor 300 vluchtelingen in het oude klooster in het dorp, op te schorten.

In de brief laat dorpsbelang weten dat  de inwoners zeer onaangenaam verrast, verbaasd en verbolgen zijn over de korte termijnen die het college van B&W en het COA hebben gehanteerd voor de informatieavond van 16 februari. Ze vinden “Vier dagen na een brief verwachten dat inwoners weten welke vragen ze willen stellen en weten wat ze vinden van de plannen, is onbehoorlijk kort”: Aldus dorpsbelang in de brief . Op deze avond hebben volgens dorpsbelang slechts enkelen de gelegenheid gekregen vragen te stellen en hun mening te uiten.

Dorpsbelang wil via een enquête alle inwoners van Witmarsum de gelegenheid geven te laten weten wat zij van de plannen voor de opvang van 300 asielzoekers op het terrein van het voormalige klooster vinden. “Pas wanneer wij weten wat het draagvlak is en welke reële opvangmogelijkheden de inwoners zien, is er sprake van een representatief beeld. Dat representatieve beeld is onontbeerlijk en een harde voorwaarde voor het nemen van een gefundeerd besluit door de gemeenteraad over het eventueel opvangen van asielzoekers op een locatie in Witmarsum”: Aldus dorpsbelang in de brief.

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *