Dorpsbelang Burgwerd blij met uitspraak GS over Sieswerd

Dorpsbelang Burgwerd is blij met het voorstel van de provincie Fryslân om geen windturbines te plaatsen op Sieswerd en verwacht dat de spanning in het dorp bij de mensen hierdoor afneemt.

Dit neemt niet weg dat Dorpsbelang Burgwerd vindt dat de gemeente Súdwest-Fryslân onevenredig getroffen wordt door dit besluit. Een lijnopstelling van windturbines langs de Afsluitdijk zou naar haar mening een betere optie zijn.

Minder blij is Dorpsbelang Burgwerd met het feit dat de initiatiefnemers van Sieswerd hun bestaande 3 windturbines bij Burgwerd willen vervangen uit subsidie oogpunt. Hiervoor zijn inmiddels vergunningsaanvragen richting de gemeente Súdwest-Fryslân gestuurd. Het heeft de voorkeur van Dorpsbelang Burgwerd dat de huidige windturbines worden gesaneerd in een te realiseren lijnopstelling langs de Afsluitdijk.

Daarnaast verbaast Dorpsbelang Burgwerd zich over het vasthoudende regeringsbeleid over windturbineparken. Door diverse instanties is aangetoond dat deze parken geen CO2 reductie geven. Dorpsbelang Burgwerd is voor duurzaamheid en roept de Friese politici op in te zetten op besparing en innovatieve vormen van energieopwekking die weinig tot geen impact hebben op het landschap en leefomgeving.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.