Donderdag 17 maart: Informatie en debat avond referendum Oekraïne

Zes april aanstaande is het zover. Voor het eerst in de geschiedenis mogen wij, de Nederlandse kiezers, een stem uitbrengen in een raadgevend referendum. De vraag waar het om gaat is of de EU wel of niet een associatieverdrag moet sluiten met Oekraïne.

Een belangrijke, maar ook een ingewikkelde vraag. Want wat is dat associatieverdrag nou eigenlijk? Wat betekent het voor Nederland, Oekraïne en de EU? Wat betekent het voor de gespannen relatie tussen de EU en Rusland?

Op 17 maart organiseert de SP in samenwerking met D66 een informatie en debat avond in Sneek om deze en andere vragen te beantwoorden. Het eerste deel van de avond zal Fenna Feenstra, fractievoorzitter van de SP in de Provinciale Staten, komen vertellen over het verdrag en uitleg geven over het referendum en de toestand in Oekraïne.

Na de pauze volgt een debat, waarin Mark de Roo, fractievoorzitter van D66 in de Provinciale Staten en Jos van der Horst, SP wethouder in Smallingerland verbaal de degens zullen kruizen. Worden ze het eens?

Mark de Roo: “Het verdrag met Oekraïne levert een belangrijke bijdrage aan stabiliteit, vrijheid en democratie aan de grenzen van Europa. Uiteindelijk is dit in ieders belang. Van Friesland, Nederland, Europa en Oekraïne.”

Jos van der Horst: “Dit verdrag was en is olie op het vuur van het conflict in de Oekraïne. Het verdrag is niets meer dan uitbreiding van de neoliberale agenda, die goed is voor corrupte Oekraïense superrijken en grote bedrijven ten koste van de belastingbetalers”

Uiteraard is er alle ruimte om vragen te stellen en mee te discussiëren. De informatie en debat avond begint om 19.00u en duurt tot 21.00u. De toegang is gratis, evenals koffie, thee en een drankje na afloop. Locatie: Zuiderkerk, Rienck Bockemakade 7, Sneek.

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *