Domotica ondersteunt ouderenzorg van de toekomst

Ouderen blijven steeds langer thuis wonen. Dit kan de nodige risico’s met zich mee brengen. Om hen te helpen worden er steeds meer technische snufjes ontwikkeld. Zorgorganisatie Patyna volgt de ontwikkelingen op de voet en deelt haar kennis en ervaring graag met anderen.

Op donderdag 9 november geeft Herman Kuipers, beleidsmedewerker mensgerichte technologie bij Patyna, een lezing over technische hulpmiddelen (domotica) in de zorg. De lezing vindt plaats in de bibliotheek van Sneek en begint om 20.00 uur.

Patyna wil domotica inzetten bij cliënten, die zelfstandig wonen en bij cliënten in de verpleeg- en verzorgingshuizen. “Door domotica af te stemmen op de cliënt vergroten we niet alleen de zelfstandigheid van de cliënt, maar ook de veiligheid. Ons doel is een goede balans tussen beide”, vertelt Herman Kuipers. Patyna werkt hierbij samen met onder andere de NHL Hogeschool. Ook is Patyna aangesloten bij Healthy Ageing Friesland, een netwerk van scholen, zorginstellingen en het bedrijfsleven voor vernieuwingen in de zorg.

De lezing wordt georganiseerd in het kader van de landelijke leescampagne Nederland Leest, een jaarlijks terugkerend evenement ter bevordering van het lezen van boeken. Dit jaar is het thema robotica. Op zaterdag 11 november staat Patyna op een informatiemarkt. Op de markt in de bibliotheek van Sneek kunnen bezoekers kennismaken met verschillende domotica. De markt duurt van 13.00 tot 16.00 uur.

Praktisch informatie:

Wat: lezing ‘domotica in de zorg, een doorkijk naar de toekomst’
Wanneer: donderdag 9 november
Hoe laat: 20.00 – 22.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
Waar: Bibliotheek Sneek, Wijde Noorderhorne 1

Wat: infomarkt ‘robots in de zorg en bij u thuis’
Wanneer: zaterdag 11 november
Hoe laat: 13.00 – 16.00 uur
Waar: Bibliotheek Sneek, Wijde Noorderhorne 1

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.