Doe jij mee aan Dry Januari?

Vanaf 1 januari zetten tienduizenden mensen hun alcoholgebruik een maand op pauze. IkPas organiseert Dry January waarbij deelnemers uitgedaagd en geholpen worden om geen druppel alcohol te drinken. Uit eerdere edities bleek dat 70 procent van de IkPas- deelnemers het lukt om een maand geen alcohol te drinken.

Voordelen van alcoholgebruik op pauze

Tijdelijk geen alcohol drinken zorgt ervoor dat je inzicht krijgt én houdt op de functie van alcohol in je leven. Het helpt deelnemers om meer de regie te nemen over wanneer en hoeveel je drinkt. Minder of geen alcohol drinken zorgt op de lange termijn ervoor dat men zich gezonder voelt.

Deelnemers van IkPas geven aan dat het hun geld bespaart, het een betere huid geeft, maar belangrijker is het positieve effect op hoe mensen zich voelen. Niet alleen tijdens de campagne: meer dan de helft van de deelnemers voelde zich ook na zes maanden lichamelijk én mentaal fitter. Bovendien sliep bijna 55% structureel beter.

Tjits Floch Friese ambassadeur

Tjits Floch is de Friese ambassadeur en doet mee aan IkPas. Haar ervaringen zijn te volgen op Tjits – YouTube. IkPas wordt in Fryslân georganiseerd door GGD Fryslân in samenwerking met Verslavingszorg Noord Nederland. Iedere eerste van de maand start er een nieuwe challenge van IkPas waaraan mensen kunnen meedoen, alleen of met een groep vrienden of collega’s.

Bron: GGD Fryslân

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.