Dodenherdenking in Bolsward

Bolsward-Zondag 4 mei vindt de dodenherdenking plaats bij het monument op Marnezijl, voorafgaand aan de twee minuten stilte vindt de stille tocht plaats.

 

Deze vertrekt om 19.40 uur vanaf de Blauwpoortsbrug en wordt geleid door cmv Oranje. Na de leggen van de krans en bloemstukken door de kinderen van de verschillende scholen en de scoutinggroep van Bolsward zal de twee minuten stilte plaats vinden. Daarna volgt de toespraak van wethouder Offinga. Hierna kan een ieder langs het monument lopen en zijn eer betuigen aan hen die vielen in de strijd voor de vrijheid die wij nu hebben.

Overigens mag u op 4 mei de vlag wel uitsteken. 4 en 5 mei zijn de enige dagen waarop de vlag op een zondag mag wapperen.  

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.