Dode en gewonden bij ernstig ongeval Wommels (update)

Wommels – Bij een ernstig ongeval op de kruising Provincialeweg N359 (Westergoawei) met de tunnel Waaxens bij de nabijgelegen parkeerplaats in Wommels is donderdagmiddag een 81-jarige vrouw uit de gemeente Littenseradiel om het leven gekomen en zijn vier personen (zwaar) gewond geraakt.

De bestuurder van een personenauto, een 82-jarige man uit de gemeente Littenseradiel, verleende vermoedelijk geen voorrang aan een bestelbus, bestuurd door een 28-jarige vrouw uit Dronrijp. De vrouw reed op de Provincialeweg en zij reed in de richting van Bolsward. De 82-jarige wilde de Provincialeweg oversteken om richting Wommels te rijden. Door de klap van de aanrijding raakten beide bestuurders gewond.

Andere inzittenden
Bij de 82-jarige bestuurder zat de 81-jarige vrouw in de auto. Zij overleed ter plekke aan haar verwondingen. Ook een andere vrouw (personalia nog onbekend), die zwaar gewond raakte, zat in deze auto. Bij de 28-jarige vrouw zat een andere 28-jarige vrouw uit Menaldum in de bestelbus. Beide vrouwen werden naar het ziekenhuis in Sneek gebracht. Beide zwaar beschadigde auto’s werden afgesleept.

Hulpdiensten
De politie heeft een uitgebreide analyse van het ongeval gemaakt. De rijbaan van de N359 tussen Leeuwarden en Wommels is enkele uren gestremd geweest. Bij het ongeval werd brandweerpersoneel, ambulanceverpleegkundigen, personeel van de traumaheli en diverse politieagenten ingezet.


2 reacties

  1. 22 oktober 2015

    […] De N359 staat bekent als een gevaarlijke weg waar regelmatig ongelukken gebeuren. In 2014 vond op dit kruispunt nog een ongeval plaats waarbij twee mensen om het leven kwamen. […]

  2. 22 oktober 2015

    […] De N359 staat bekent als een gevaarlijke weg waar regelmatig ongelukken gebeuren. In 2014 vond op dit kruispunt nog een ongeval plaats waarbij twee mensen om het leven kwamen. […]