DMX Kampioenscross Joure

 Joure/Bolsward – Sylvan Canrinus start zaterdag a.s. in de wedstrijd voor het kampioenschap.

s ’Morgens beginnen de training om om 09:00 uur en om 11:00 beginnen de eerste wedstrijden aan de Polderboskdyk in Joure. Uiteraard hoopt Sylvan hier weer de nodige punten te behalen om verder op te klimmen in de kampioenstand.

Door een schouder blessure moest Canrinus een wedstrijd missen. Na goede uitslagen in Veendam (6e plaats) en Vledderveen (5e plaats) was vorige week Delfzijl de plaats van handeling. Ook hier wist hij na een goede trainingstijd de A-finale weten te halen. In de 1e manche werd na een matige start op een betonharde baan een 9e plaats behaald. De start van de 2e manche was daarin tegen heel goed en Sylvan kwam na de 1e ronde mooi in de kopgroep door.

Helaas na de 2e ronde begon hij af te zakken, de oorzaak was een afgebroken boutje waardoor hij zijn versnellingspook was verloren. Hierdoor moest Sylvan de wedstrijd uitrijden in de zelfde versnelling. Toch wist hij er nog een 11e plaats uit te halen en totaal een 10e plaats.

Ondertussen is hij in het kampioenschap alweer opgeklommen naar een 11e plaats. Canrinus wil zaterdag op zijn thuisbaan van de Flying Boetoe proberen de nodige punten te halen in de laatste wedstrijd voor de zomerstop.

Geef een antwoord