Tekenen dat je aan vakantie toe bent

Constant moe, nergens zin in en frustraties over de hoeveelheid werk. Tekenen dat je een break nodig hebt. Het is tijd om je op te laden en tot jezelf te komen. Zeker als het volgende het geval is…

 -Alleen maar moe

Hoe is het? Die vraag kun je niet meer horen. Want het enige antwoord dat je kunt geven is dat je zo moe bent. Zelfs als je voldoende uren geslapen hebt. Geen goed teken als je ook dan bekaf bent. Je kunt er gewoonweg niet meer tegenop slapen en je energielevel is bedroevend laag. Tijd om te stoppen.

-Frustratie over de hoeveelheid werk

De paparassen stapelen zich op. Je bureau ligt er vol mee en het aantal ongelezen mailberichten zit je ook behoorlijk dwars. Niet meer bij te benen! Je komt er niet meer doorheen en het frustreert je. Eigenlijk weet je niet waar te beginnen. Dan is het echt tijd voor een break om daarna weer fris en fruitig aan de slag te kunnen.

-Bankhangen

Je deed regelmatig aan sport. Dat gaf je een boost. Je zat weer vol energie. Maar nu even niet. Eigenlijk heb je helemaal geen zin in bewegen en laat het dan ook erbij. Al een tijdje overigens. Niemand kan je nog motiveren. Het helpt allemaal niks. Je trekt het liefst een oude joggingbroek aan en kruipt op de bank. Dekentje, thee en de rest kan je gestolen worden. Het is lusteloosheid wat de klok slaat.

-Je raakt onverschillig

Je leest, of liever las regelmatig een boek en de zaterdagkrant werd van voor tot achter gelezen. Hoe lang is dat geleden? Maanden. Dat ene boek ligt nog steeds dichtgeslagen naast je bed en de weekendkrant verdwijnt op maandag vrijwel ongelezen bij het oud papier. Geen goeie zaak. Je bent die drive om te lezen kwijt, sterker nog… je mist die nieuwsgierigheid die je eerder had naar wat er in de wereld speelt. Het kan je niet zo veel meer schelen. Je bent het zat. Je bent het beu. Je raakt onverschillig. Je bent eigenlijk op.

-Je eet slecht en drinkt veel koffie

Je geeft jezelf regelmatig een boost met koffie. Veel koffie. De snelle hap is ook eerder regel dan uitzondering. Zonde. Het is zowel voor je lijf als voor je geest niet gezond. Want dat gaat samen op. Probeer weer wat te gaan koken met lekker veel groenten en drink wat minder koffie. Het is het begin van iets goeds want wie lichamelijk oké is, gaat geestelijk ook beter (en andersom).

-Hoezo weekend?

Zit je op zondagavond al te werken? Werk je op zaterdagavond nog wat mail weg?  Foutenboel. Het weekend is er om jezelf op te laden, om te ontspannen en de boel de boel te laten. Als je dat langere tijd negeert, kan het misgaan. Dan laad je niet meer op en verlies je alleen maar energie. Tijd om het roer om te gooien en te luisteren naar je lijf en je mind. Je hebt ontspanning nodig. Plan een poosje vrijaf. Daar is niets mis mee, daar wordt niemand minder van. Sterker nog, het geeft je de kans nieuwe energie op te doen en bovenstaande valkuilen (voorgoed) uit je dagelijkse leven te verbannen.

 

 

 

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.