Dijkstra Draisma bouwt Fryske Akademy

Bouwgroep Dijkstra Draisma uit Bolsward/Dokkum heeft de voorlopige gunning gekregen om de nieuw- en verbouw van de Fryske Akademy in Leeuwarden uit te voeren.

Het bouwbedrijf zal de klus samen uitvoeren met Pranger-Rosier Installaties BV uit Dokkum en Lodema Elektrotechniek BV uit Leeuwarden.

De verwachting is dat het werk in augustus na de bouwvakantie start, tenzij andere inschrijvers op de aanbesteding bezwaar maken tegen de voorlopige gunning.

De afgelopen maand zijn de drie panden aan de Groeneweg gesloopt en de bodem gesaneerd. De Akadym krijgt nieuwbouw aan de Groeneweg.

Verder wordt het congres- en studiecentrum It Aljemint verbouwd tot kantoorruimte. Het ontwerp van de nieuwbouw is van architect Jo Janssen uit Maastricht. De beoogde oplevering van de nieuwbouw is in het voorjaar van 2016.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.