Dieseldief opgepakt

Makkum/Leeuwarden – Op woensdag 29 juni heeft de politie een een 38-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden die rondreed in een personenauto rijden met daaraan gekoppeld een aanhangwagen.  Aangezien de kentekenplaat niet gelijk was aan het trekkend voertuig werd een controle uitgevoerd.

Ten eerste bleek dat de bestuurder rondreed met een ongeldig verklaard rijbewijs. Op de aanhangwagen stond een 1000 liter vloeistoftank met daarin 800 liter diesel.

Bij nadere inspectie van de personenauto bleek dat deze was omgekat, het chassisnummer was weggehaald en een ander chassisnummer was geplaatst. Het bleek dat dit voertuig tussen 19 en 24 juni jl. was gestolen in Makkum van een Duitse eigenaar. De verdachte werd aangehouden en zowel de auto als de aanhangwagen werden in beslag genomen.

De verdachte kon niet aannemelijk maken hoe hij aan de diesel was gekomen en ook deze werd in beslag genomen.

De verdachte zal gehoord worden voor de diefstal c.q. heling van de personenauto, het omkatten van deze personenauto, het vervoeren van brandstof zonder vergunning en een geldig certificaat, de overbelading van het voertuig in combinatie met de lading. Tevens werden er in het voertuig goederen gevonden welke afkomstig waren van een bedrijfsinbraak afgelopen weekend in Franeker, ook hier zal deze verdachte voor worden gehoord.

Bij een zoeking in een loods van de verdachte troffen de collega’s tevens nog zo’n 700 liter diesel aan in vaten, ook deze diesel is in beslag genomen.

Mocht er onlangs diesel bij u gestolen zijn, dan verzoekt de politie u om te bellen met 0900-8844 onder vermelding van het zaaknummer  2016186688.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.