Diefstal langs de A7 (ingezonden)

IJlst-Langs de A7 tussen Sneek en Bolsward ter hoogte van Nijland staat een bord dat aan duidelijkheid niets te wensen over laat. Het bord is geplaatst door ondernemers van ondernemersfonds Bauwhuis e.o.

In het recente verleden was er veel weerstand tegen instelling van een Ondernemersfonds in de gemeente Sudwest-Fryslân. Onder aanvoering van de grootste oppositiepartij Gemeentebelangen Totaal Lokaal (GBTL) is er nog op het laatste moment een retributieregeling gekomen.

Dit betekent dat ondernemers hun geld terug kunnen krijgen als hun ondernemersvereniging daar voor kiest. De ondernemer die dit bord heeft geplaatst, moet kennelijk tegen z’n zin mee betalen aan het fonds. De politieke partij Gemeentebelangen Totaal Lokaal is nog de enige strohalm. Ze heeft beloofd het ondernemersfonds terug te willen draaien na de eerstvolgende verkiezingen in november. “Jammer dat de mensen niet in maart op GBTL kunnen stemmen.

Maar er hoeft niet al te lang te worden gewacht, want in verband met herindeling, zijn er al vervroegde gemeente raadsverkiezingen in november” aldus Peter Walinga fractievoorzitter van GBTL.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *