Dichtregel Tjêbbe Hettinga in Burgwerd onthuld

Op vrijdag 7 april 2017  werd tijdens de ingebruikname van  de de gerenoveerde kade in Burgwerd een kunstwerk onthuld.Het is een dichtregel van Tsjêbbe Hettinga die op de gerenoveerde kade in Burgwerd  is te lezen.
Het gaat om de regel ‘Jonge, lytse jonge, rop my, rop my werom, werom’.  Tsjêbbe Hettinga is geboren en opgegroeid in Burgwerd. En het dorp Burgwerd heeft Tsjêbbe geïnspireerd in veel van zijn gedichten. Het dorp is daarom trots dat ze Tsjêbbe op deze unieke wijze kunnen eren. De onthulling werd gedaan door wethouder Mirjam Bakker, de broer van Tsjêbbe: Frâns Hettinga en de zoon van Tsjêbbe, Piter Hettinga.
Hettinga won in 2001 de Gysbert Japicxpriis voor de bundel ‘Fan oer see en fierder’. Ook was hij drie keer de winnaar van de Rely Jorritsmapriis.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.