Dichters gaan los ‘In Ons Element’

In de Nicolaaskerk van Wieuwerd opent op zondagochtend 1 juli om 10.00 uur cultuurwethouder Stella van Gent (Súdwest-Fryslân) het dichtersfestijn ‘In Ons Element’. Dichteres Janna van der Meer brengt een bijzonder vers van Douwe Tamminga (1909-2002) ten gehore uit zijn bundel ‘In memoriam’. Verder treden Marten Visser, Yva Hokwerda, René Alberts, Annemarie Lindeboom en Margreet Schouwenaar op in Wieuwerd.

Anske Smit

De landelijk bekende dichteres Tjitske Jansen opent om 12.00 uur ‘In Ons Element’ rondom de bouwboerderij van de familie Sinnema aan de Allengaweg 1 bij Arum. Aarde is hier het bindend element voor de dichters en dat verwijst naar stoffelijkheid en standvastigheid. De Friese dichteres Ytsje Hettinga uit Koudum is op deze locatie ook van de partij. Paul van Dijk dicht in poëtische zin een thuiswedstrijd als het derde optreden om 15.00 uur in het Jopie Huisman Museum in Workum van start gaat. Gerda Posthumus (Vlieland) en Wilco Berga (Harlingen) zijn ook present als dichter op deze locatie. Bijzonder zijn de verzen in het Hielpers van de dichter Anske Smit uit Sneek. Het element lucht wordt in ‘Jopie’ dichterlijk uitgewerkt. Lucht staat voor licht, wendbaarheid en abstract denken. Op de zomeravond van 1 juli is het poëtisch slotstuk om 19.00 uur op de Ouwe Jachtwerf Piersma aan De Skatting 81 in het centrum van Heeg. Hier gaat de poëzie over het element water, dat emoties weerspiegelt, hartstocht en toewijding.

Publiek is op iedere locatie van harte welkom. Er is vrij entrée. De organiserende Stichting Langstme heeft doelbewust bijzondere locaties op het platteland van Súdwest-Fryslân uitgekozen. Troubadour Jelle van der Meulen uit Koudum brengt in Arum en Workum de dichters en het publiek in de juiste atmosfeer. De accordeonisten Anthijn Harps, Annelies Harps, Elisa Kamper, Petra Pol en Ingrid Boven treden op in Heeg.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.