Dichter van Fryslân ‘on tour’ langs basisscholen in Fryslân

REGIO – Poëzie kan zoveel meer zijn dan gewoon een aardigheidje. De Dichter van Fryslân, Sigrid Kingma, laat zien hoe je poëzie inspirerend en spelenderwijs een plek kan geven op school bij het aanleren van vaardigheden en kennisoverdracht. “Poëzie is een mooie jas die je altijd past, en je kan leren om die jas zelf aan te trekken.”

Vanaf nu kunnen alle basisscholen in Fryslân via de website van Dichter van Fryslân een gratis schooloptreden van de Dichter van Fryslân boeken voor het schooljaar ’22 – ’23. De Dichter van Fryslân biedt twee verschillende lesprogramma’s over poëzie voor basisscholen in Fryslân.

De lesprogramma’s bestaan uit een optreden en les in één. De Dichter van Fryslân brengt leerlingen en leraren op een toegankelijke wijze met poëzie in aanraking en laat leerlingen beleven wat het effect van poëzie kan zijn. Het boeken van een gratis workshop kan via: dichterfanfryslan.nl/nl/schooloptreden/. Wees er snel bij, er is een beperkt aantal gratis workshops beschikbaar.

Het project ‘Dichter van Fryslân’ is een initiatief van de provincie Fryslân en wordt uitgevoerd door Boeken fan Fryslân. Met de benoeming van een Dichter van Fryslân wilde provincie bij een breder publiek meer aandacht vragen voor de kunstvorm poëzie.

Foto (C): Jacob van Essen

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.