Dichter op de deel in Exmorra

Zondag 10 september zullen in Exmorra een groot aantal dichters komen voordragen uit hun eigen werk tijdens Dichter Op De Deel.

In Nederland wonen veel en goede dichters. Het poëzie-aanbod is, voor een klein taalgebied als het onze, groot én divers. Overal zien we de belangstelling toenemen voor festivals waarop iets van die rijkdom aan stemmen is te horen.

Tijdens Dichter op de Deel is van deze variëteit aan stemmen het een en ander mee te maken. Bovendien wordt het poëzie-palet op deze middag vergroot met Friestalige poëzie. Dichter op de Deel heeft namelijk plaats op de prachtige locatie van een Friese stelpboerderij in de graslanden rond het dorp Exmorra. Dat er plaatselijk talent op het podium zou staan, naast gevestigde Nederlandse en Friese namen, was vanaf de eerste editie een uitgangspunt van het festival.

Het programma wordt gevuld met beroemde en minder bekende dichters: Tonnus Oosterhof, Tjitske Jansen, Rodaan Al Galidi, Aggie van der Meer, Tsead Bruinja, Charlotte van den Broeck, Arjan Hut, Obe Alkema & Dien L. de Boer. Er wordt voorgedragen in het Nederlands, Fries en Vlaams.

Het dorp Exmorra maakt deel uit van de gemeente Súdwest Fryslân, waar jaarlijks onder de naam Kunst Achter Dijken een kunstroute wordt georganiseerd in mei. Op initiatief van Dien L. de Boer. werd daar vanaf 2008 Dichter op de Deel aan toegevoegd. Muzikale intermezzi zorgen voor afwisseling in het programma, en er wordt beeldende kunst tentoongesteld. Zo is er sprake van een breed aanbod.
Deze mooie poëzie-middag is uitgegroeid tot een festival dat bekend raakt in steeds bredere kringen en dat zich ieder jaar mag verheugen in meer toeschouwers.

Tijdens het programma zal er voldoende ruimte zijn, om een gesigneerd exemplaar aan te schaffen van het werk van één van de optredende dichters.

De toegangsprijs voor de manifestatie op de Bolswarderweg 13 is zes euro.

 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *