Deze zomer zeilen? Kijk deze films dan niet!

Wie een bootje heeft of een heus schip viert de zomer heerlijk op het water. Fantastisch natuurlijk. Het verlangen naar een beetje wind of zelfs een beetje veel wind is zeilers niet vreemd. Maar als die wind echt aantrekt en het serieus een storm wordt? Dat gebeurt gelukkig vooral in films, die kun je dus maar beter niet gaan kijken.

Adrift bijvoorbeeld. Je houdt je hart vast. En dan dat onderwaterleven dat voor ons nog altijd zo z’n geheimen heeft. Wie kent niet de film Jaws. Er is er weer zo eentje: The Shallows. Voor wie in het buitenland zwemmen wil in zee… check en dubbelcheck. En zo zijn er nog meer films die van alles met zeilen, surfen, vissen, zwemmen en de zee te maken hebben. Soms heel romantisch, maar vaker angstaanjagend. Aan jou de keuze!

Een aantal films over zee, zeilen, surfen en meer, die je (niet) moet gaan zien

Adrift

Twee avonturiers ontmoeten elkaar nooit op de markt, maar vaak tijdens een reis, meestal op een bijzonder mooie plek. Dit keer is het Tahiti. Tami en Richard raken verliefd en willen best samen verder reizen. Die kans krijgen ze als hen wordt gevraagd in opdracht van een particulier, voor veel geld, een boot naar San Diego in Californië te zeilen. Dit staat garant voor romantiek en avontuur, maar dan steekt er een tropische storm op. Ze komen terecht in een orkaan, midden op de Stille Zuidzee. We verklappen niet wat er dan gebeurt, maar het laat zich raden dat dit zorgt voor heel wat spanning. En dan te weten dat het gebaseerd is op een waargebeurd verhaal waar eerder een boek over werd geschreven, Avondrood van Tami Oldham Ashcraft. Precies, degene die het avontuur overleefde.

The Shallows

Ken je Jaws nog? Blijft een topper natuurlijk, maar herhaaldelijk proberen filmmakers het opnieuw. Zo ook met The Shallows waarbij een haai de surfer Nancy aanvalt. Uiteindelijk komt ze door alle capriolen vast te zitten op een rots, slechts tweehonderd meter van het strand. En het wordt vloed.

Battlefish

Wij hebben Vis-TV, maar de Amerikanen pakken pas echt door. Battlefish is een reality tv show waarbij vissers de Stille Oceaan afstruinen naar witte tonijn. Heftige beelden, ruwe vissers die maar al te graag de buit binnenhalen, want het levert ze enorm veel geld op. Dat gaat niet zonder slag of stoot.

Unstoppable

Bethany is nog maar jong als ze tijdens het surfen, dat ze niet onverdienstelijk doet, een tijgerhaai ontmoet. Het gevolgd: ze verliest een arm. Ondanks dit verlies kan ze de surfwereld niet achter zich laten en keert terug. Hoe? Door keihard te trainen en op de plank ook met één arm haar balans te vinden. Als je het hebt over liefde voor de zee, voor de sport en een flinke portie doorzettingsvermogen is deze film raak. Waargebeurd.

Solo

Nog een surffilm, maar dan anders. Over een surfer die in de problemen raakt en tijdens zijn gevecht om te overleven allerlei flashbacks beleeft uit zijn verleden.

 

 

De films zijn vooralsnog allemaal op Netflix te zien

 

 

 

 

 

 

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.