Destiny van Spanning vindt eerste jeugdkievitsei van Friesland

Burgwerd-De elf jarige Destiny van Spanning uit Bolsward heeft zaterdagmiddag omstreeks 17:50 het eerste kievitsei van de jeugd afdeling van onze provincie gevonden.

Ze deed haar vondst in de landerijen van de familie Strikwerda in Burgwerd dat tevens het nazorg rayon van haar vader Marco is. De twee waren de hele middag al aan het zoeken geweest op verschillende plekjes in de gemeente maar dat was zonder succes. Aan het einde van de middag wilde ze toch nog even kijken bij de mooie nestjes die ze daar eerder deze week al had gespot in het nazorg rayon van vader Marco.

En daar was het dus bingo. Destiny vond in 2015 ook het eerste ei van de jeugd afdeling maar doordat er toen een verbod op eierzoeken was werd het Sulveren Polske toen niet uitgereikt. Maandagmiddag kreeg Destiny uit handen van gedeputeerde Johannes kramer het Sulveren Polske.

 

Foto via Twitter

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.