Destiny van Spanning vindt eerste jeugd kievitsei van Friesland

De negen jarige Destiny van Spanning uit Bolsward vond zondagmiddag het eerste kievitsei van de jeugdafdeling van vogelwacht Bolsward e.o. Zij deed haar vondst in de landerijen van de Familie Strikwerda nabij Burgwerd.

Eerder in de middag was Destiny samen met haar vader (Marco van Spanning) en haar broertje (Djayden van drie jaar oud) het weiland ingegaan. Na een tijdje naar de vogels te hebben gekeken besloot het drietal om toch maar een loopje te gaan doen.
Bij het betreden van het weiland had vader Marco zijn handen vol aan Djayden. Ondertussen was Destiny al begonnen met zoeken.
Ineens hoorde vader Marco haar dochter achter hem roepen dat zij een ei had gevonden. Marco en Djayden snelden naar Destiny en ja hoor er lag echt een vers exemplaar vertelt vader Marco die apetrots is op zijn dochter.

Maandagmiddag heeft Gosse Hofstra (bestuurslid van de vogelwacht) het nest met het ei gecontroleerd of het vers was.
Tijdens de nazorg vergadering zal Destiny haar prijs in ontvangst nemen.

Marco Hoekstra melde vanmiddag dat het ook het eerst gemelden jeugd ei van fryslan is.
Normaal gesproken wordt hiervoor het sulveren polske uitgereikt door bfvw en de provincie. Maar door het raap verbod worden er dit jaar geen prijzen erkend.

Op de foto staan vlnr Maco van Spanning, Destiny van Spanning en Gosse Hofstra
(klik op foto voor groter formaat)

Foto Wiebe Palstra

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.