Destiny en Djayden vinden eerste kievitsei jeugd Vogelwacht Bolsward

Destiny van Spanning beleefde de week van haar leven. Nadat ze begin deze week het Sulveren Polske in ontvangst mocht nemen voor het vinden van het eerste kievitsei voor kinderen onder de dertien jaar, vond ze zaterdagmiddag samen met haar broertje Djayden het eerste ei van de jeugdafdeling van de plaatselijke Vogelwacht Bolsward e.o.

De twee jeugdige vogelliefhebbers waren het weiland bij Burgwerd ingetrokken om te kijken of ze nesten van de kieviten konden vinden. Een week eerder hadden ze daar al wat nesten gevonden, maar daar zat toen nog niks in. “Bij het betreden van het land vlogen er al een aantal mooie kieviten weg,” vertelt Destiny. Daarop besloten ze om te gaan zoeken. Na een paar slagen gedaan te hebben vonden ze het nestje met daarin drie eieren.

Tijdens de nazorgvergadering zullen ze door voorzitter Eugene Rosenau in het zonnetje gezet worden.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.