Derde inspirerende stadswandeling is klaar: ontdek Hindeloopen!

HINDELOOPEN – VVV Waterland van Friesland heeft gisteren de derde Elfstedenwandeling van de regio gelanceerd. Dit keer voert de stadswandeling door Hindeloopen. Met de route kunnen toeristen én inwoners op een leuke en inspirerende manier (opnieuw) kennismaken met deze prachtige Elfstedenstad aan het IJsselmeer. Het belooft voor elke wandelaar weer een mooie ontdekkingstocht te worden.

De stadswandeling Hindeloopen werd gisteren door Floriaan Zwart, directeur van VVV Waterland van Friesland, overhandigt aan Titus Stallmann van Ondernemersbelang Hindeloopen. Titus gaf aan blij te zijn met de stadwandeling, omdat hiermee Hindeloopen op een andere manier kan worden ervaren. “Het is ook erg leuk dat de stadswandeling, naast de culturele en historische hoogtepunten van onze stad, diverse winkeltjes beschrijft”, vindt Titus. “Het laat zien hoe divers onze stad is. Er is hier altijd wat te beleven, het hele jaar rond.”

Op ontdekkingstocht

De stadswandeling door Hindeloopen is een overzichtelijke en handzame route van 2,5 kilometer. De ontdekkingsreis begint bij Museum Hindeloopen. Als wandelaar word je vervolgens meegenomen langs de leukste, mooiste en interessantste plekjes. De wandeling voert onder meer langs de Grote Kerk, de fontein Flora & Fauna, It Kweade Wiif Fan Hylpen (een bijzonder volksverhaal over inderdaad een boze vrouw), het Schaatsmuseum, de Hindelooper schilder Bootsma en het schitterende reddingboothuisje van de KNRM. Ook kom je er als wandelaar achter welke band Hindeloopen met Amsterdam heeft. Er is zelf een Kalverstraat in deze Elfstedenstad. En zo zijn er nog meer geheimen en schatten om te ontdekken.

Vanaf nu te koop

De stadswandeling door Hindeloopen is te koop via de webshop van VVV Waterland van Friesland. De prijs bedraagt drie euro. Ook de VVV-locaties en sommige recreatieve ondernemers in de regio bieden de wandeling aan. Ondernemers die de route graag willen verkopen aan toeristen en inwoners, kunnen de stadwandeling bestellen via zakelijk.waterlandvanfriesland.nl. De stadswandeling door Hindeloopen is bedoeld ter vermaak en is gebaseerd op historische feiten en weetjes die VVV Waterland van Friesland via diverse bronnen heeft verkregen. Mochten wandelaars aanvullingen hebben, dan zijn die altijd welkom voor een volgende uitgave van de stadswandeling. Inzenden kan via info@waterlandvanfriesland.nl.

Meer stadswandelingen door de Elfsteden

Eerder kregen de Elfsteden Bolsward en Stavoren al een eigen stadswandeling. Na Hindeloopen volgen nog de stadswandelingen door Sloten, IJlst, Sneek en Workum. “We willen hiermee op een laagdrempelige manier toeristen én inwoners inspireren om op ontdekking te gaan door de stad”, zegt Floriaan. “Een stadswandeling helpt je om prachtige dingen te ontdekken en vertelt je er ook meer over. Zo komt elke Elfstedenstad nog meer tot leven. Bovendien is wandelen gezond voor je!”

Foto (C): ThomasVaer fotografie

 

 

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.