Deelnemers Tsjillen te water laten het afweten

 Bolsward – Aan het prijzengeld kon het niet liggen, want er lag aan de finish maar liefst een hoofdprijs van 500 euro klaar voor de snelste eigenbouw boot voorzien van een wiel en zonder motor.

Toch haakten zondagmorgen maar liefst acht van de tien deelnemers om uiteenlopende redenen af. Een teleurstelling voor de organisatie, maar ook voor het publiek dat zich  al vroeg langs de walkant Appelmarkt/Marktstraat had verzameld.

De twee overgebleven deelnemers, boten van het Marne College en de Friese Poort, Sneek, streden desondanks vol overtuiging voor het prijzengeld. Hielke Sijtsma uit Hindeloopen (Marne College) nam het in ziijn eentje op tegen het duo Mike Leenstra en Gooitze de Boer van de Friese Poort.

Na elk twee manches op tijd bleek dat de verschillen klein waren. De ,Sneker’ boot was ,technisch goed’, oordeelde de jury, maar moeilijker hanteerbaar. De boot ,Frits’ van het Marne College was een gedurfde en mooie constructie, maar bleek kwetsbaar als het ging om snelheid maken. Dat ondervond Sijtsma in een rechtstreeks duel met Leenstra en De Boer. Met een royale voorsprong naderde hij de finish, maar in het zicht van de meet liep zijn ketting er af. Het lukte hem niet het ketting er op tijd weer op te krijgen, zodat de Sneker rivalen deze manche wonnen. In de tweede manche had Sijtsma zijn tactiek gewijzigd. Hij ging nu niet op volle snelheid de strijd aan, maar bleef de Snekers steeds een metertje voor. Zijn zege in deze manche kwam dan ook niet in gevaar.

De jury, bestaande uit Wouter Priester, Wim Beckers en Peter van Leeuwen, besloot uiteindelijk een gedeelde eerste prijs van elk 375 euro toe te kennen.  Gezien de tegenvallende deelname beraad het bestuur van Tsjillen zich over de toekomst van dit onderdeel van Tsjillen.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.