Deelnemers Triatlon Witmarsum lopen door verzorgingshuis

Zondag 28 augustus staan 200 deelnemers aan de start voor de vierde  1/8e Triatlon van Witmarsum.

De dag wordt in goede banen geleid door zo’n zeventig enthousiaste vrijwilligers, die elk een taak op of aan het parcours vervullen.

Toekomstige (tri)atleetjes mogen om 12:00 uur hun sportiviteit en snelheid laten zien in de Kidsrun, waarbij de jeugd van 6-8 jaar een ronde van ruim een kilometer rent. De kinderen van 9-12 jaar leggen ruim 2 kilometer af door de straten van Witmarsum. Bijzonder aan het parcours is dat er dwars door zorgcentrum Aylva State gerend wordt!

De triatleten worden vervolgens om 14:00 uur weggeschoten om eerst 500 meter in de Witmarsumervaart af te leggen. Vervolgens wordt er een ronde van 20 kilometer gefietst via Arum, Kimswerd en Pingjum, terug naar Witmarsum. Afsluitend lopen de deelnemers ruim 5 kilometer door de straten van Witmarsum en het Flietsterbos. De finish is aan de voet van de Koepelkerk. 

Rond 15:00 uur wordt de eerste finisher op het Kaatsplein verwacht, waarbij de eindtijd elektronisch wordt geregistreerd. Tijdens en na het evenement is er live muziek op het parcours en bij de finish, wat voor een gezellige sfeer zorgt!

De organisatie is enorm blij met de betrokkenheid van inwoners en bedrijven. Zonder bijdrage van vele vrijwilligers en sponsoren, waaronder Regiobank Groenhout en Stichting Tot Nut, is het organiseren van dit evenement niet mogelijk. De triatlon leeft in Witmarsum en omgeving en dat heeft de afgelopen drie jaren geleid tot een overweldigende animo. “We hopen er met z’n allen wederom een geslaagde dag van te maken!”, aldus Comité Triatlon Witmarsum.

Via Omroep Sudwest

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.