Deelnemers Elfsteden Oldtimers stempelen in centrum van Bolsward

Bolsward – Op de zaterdag na Hemelvaart, dit jaar dus 16 mei, zijn de wegen in Friesland weer een lust voor het oog.

Dan rijden er de gehele dag meer dan 400 historische auto’s en circa 200 historische motoren van stad naar stad. Bolsward pakt dit jaar extra groots uit, want voor het eerst sinds jaren is de stempelpost in het hartje van de stad te vinden. Met dank aan Bolsward Promotion, dat in goed overleg met de organisatie, het evenement naar het centrum van de stad heeft weten te halen. Nadat de deelnemers in Harlingen hun stempel hebben gehaald, is het de beurt aan Bolsward.

De stempelpost is dit jaar gevestigd op het Raadhuisplein, waar de deelnemers niet alleen hun stempel kunnen halen, maar waar deze – en natuurlijk ook het publiek – getrakteerd worden op muziek van Hot & Toasty en het shantykoor ,Skomjend Wiid’. Dit alles tussen 13.30 en 17.00 uur op het terras bij Ponte Vecchio.
De damesgroep Hot & Toasty zingt alles uit de tijd van de oldtimers, zoals Glenn Miller, Andrew Sisters, kortom nostalgie ten top, terwijl ,Skomjend Wiid’ onvervalste shanties ten gehore brengt. Ook ’s avonds is er nog volop muziek , want dan treedt Hot & Toasty op in pizzorante Ponte Vecchio.

Bij Max Mode staat speciaal voor deze oldtimertocht een simulator in de winkel alsmede een speciale auto.

Route
De route van de oldtimers in Bolsward is als volgt: vanaf de Eekwerdlaan, langs het Groot Kerkhof, rondom de Martinikerk en dan via de Kerkstraat naar het Raadhuisplein om daar te stempelen. De oldtimers parkeren rondom het stadhuis, op de Wipstraat, de Nieuwmarkt, de Rijkstraat en de Martkstraat.
Daarna gaat het via de Marktstraat, Harlingerstraat naar de richting Workum. In verband met de oldtimer elfstedentocht is het centrum afgesloten voor alle verkeer van 13.00 tot 17.00 uur.

Start en finish van deze 30e tocht zijn bij camping ‘ t Hop te Wijckel. De start is op zaterdagmorgen vanaf 07.00 uur en de finish is tussen 15.30 uur en 19.00 uur.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.