Deel sportaanbod Bolsward dreigt te verdwijnen

BOLSWARD – Al sinds 1879 bied gymnastiekvereniging Hanzestad in Bolsward laagdrempelig gymnastiek activiteiten aan. Sinds jaar en dag is een belangrijk onderdeel van het aanbod de danslessen.

Danslessen voor jong en oud, iets wat vrij uniek is in Bolsward en omgeving. Van kleuters tot 70+ers, allemaal vinden ze een plekje in de danslessen bij Gv Hanzestad. Hier lijkt nu echter een eind aan te komen. Na ruim 10 jaar besloot de huidige dansjuf na haar zwangerschap niet meer terug te komen en tot op heden is er geen vervanger. Per 6 oktober staan de kinderen en volwassenen op straat. Gv Hanzestad is nu dringend op zoek naar een nieuwe dansjuf.

Sinds afgelopen zomer duidelijk werd dat de huidige dansjuf na haar zwangerschap niet meer terug zou komen, is stad en land afgezocht naar een nieuwe dansjuf. Helaas is het tot op heden nog altijd niet gelukt om een nieuwe dansjuf te vinden. Tot 6 oktober is er nog een vervangster voor het zwangerschapsverlof. Dan houdt het zoals het nu staat helaas op voor de danslessen van Gv Hanzestad. Eeuwig zonde, dat na bijna 150 jaar waarschijnlijk gestopt moet worden met het aanbieden van danslessen.

Niet alleen voor Gv Hanzestad is dit een groot verlies, ook voor het algemene sportaanbod in Bolsward en omstreken is dit een groot verlies. Gezondheid en sport staan al lang bovenaan op het programma van de plaatselijke politiek, alsmede het concept dat iedereen mee kan en mag doen. Helaas lijkt dat nu in gevaar te komen, met een verarming van het aanbod, als de danslessen weg vallen. Zeker voor minima gezinnen, die niet de mogelijkheden hebben om naar Sneek of Workum te reizen voor danslessen.

Via deze weg doet Gv Hanzestad nog één keer een dringende noodoproep. Wie o wie kan helpen en kan voorkomen dat al deze kinderen (en een paar volwassenen) per 6 oktober op straat staan? Neem contact op via gvhanzestad@gmail.com.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.